Col·lecció

Biblioteques de Granollers posa al teu abast més de 135.000 documents de manera presencial. Una col·lecció seleccionada i actualitzada permanentment amb l’objectiu de ser un recurs fonamental en la promoció de la lectura, la descoberta i l’exploració del coneixement, el desenvolupament cultural i l’accés a la informació.

Una col·lecció única a la que pots accedir indistintament des de les dues biblioteques de la ciutat i ampliar amb el fons del conjunt de les biblioteques del Sistema de Lectura pública, a través del servei de préstec entre biblioteques, i la col·lecció digital

Expositor
de novetats

Si vols rebre un avís per correu electrònic de les novetats editorials de Biblioteques de Granollers pots subscriure’t a Novetats.

Les nostres
recomanacions

Col·leccions especials

Les col·leccions especials posen el focus en matèries que considerem d’especial rellevància, ja sigui pel context general o per la singularitat del territori; uns eixos temàtics que a la vegada vertebren la proposta de continguts de Biblioteques de Granollers. Són col·leccions especials:  societat del coneixement, societat sostenible, cuina i territori, creativitat en els infants i cultura popular.

Col·lecció PATRIMONIAL

La Biblioteca Can Pedrals en el seu rol de biblioteca central urbana i comarcal té entre les seves funcions la preservació de les obres amb valor històric o patrimonial. 

La Biblioteca Can Pedrals és hereva de l’antiga Biblioteca popular de Granollers, inaugurada l’any 1926 i que en posterioritat va rebre el nom de Francesc Tarafa.  Des dels seus inicis aquesta biblioteca va gaudir d’una bona consideració com equipament cultural de referència a la ciutat i a la comarca, fet que explica les donacions de llibres i documentació que diferents ciutadans van fer al llarg de la seva història. Actualment la Biblioteca Can Pedrals custodia i posa a disposició dels estudiosos el Fons Vidal i Jumbert, el Fons Maspons i Cadafalch i el fons de pergamins.

catàleg biblioteques xbm

L’Aladí és el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Aplega i permet identificar tota la informació documental que es troba a les 228 biblioteques i 10 bibliobusos de la Xarxa. El fons de les biblioteques és multidisciplinari i inclou llibres, CD, DVD, revistes, recursos electrònics, registres de bases de dades electròniques i buidats de revistes i publicacions periòdiques.L’Aladí permet identificar fàcilment quines biblioteques de la Xarxa tenen un document d’un tema o autor determinat i en quines es troba disponible per a la seva consulta o préstec. La interfície del catàleg també facilita serveis en línia, com ara: sol·licitud del carnet de la biblioteca, consulta de les dades de l’usuari, renovacions de documents en préstec, reserva de documents i reserva d’ordinadors de la biblioteca, així com guardar resultats de cerca i fer valoracions dels documents del catàleg.

Biblioteca Digital

L’eBiblioCat és la plataforma de préstec de continguts digitals en diferents llengües del Sistema de Lectura Pública de Catalunya accessible a tots els ciutadans amb carnet  de biblioteca pública. Entre aquests continguts pots trobar: llibres, audiollibres, revistes, diaris, pel·lícules, audiovisuals, música, enciclopèdies, obres de referència, aprenentatge d’idiomes, partitures, etc. El projecte és promogut en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest servei es garanteix la descàrrega, l’accés i la consulta legal de continguts digitals, que s’ofereix a través d’una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya.

Descarrega’t l’aplicació per Android o Apple.

Guies
documentals

Inscriu-te al butlletí

    Preguntes freqüents

    Recull de respostes a les preguntes que habitualment sorgeixen al nostre públic de les col·leccions.

    VOLS PROPOSAR LA COMPRA D’UN LLIBRE?

    Si vols proposar la compra d’un llibre o algun altre document que no està a cap biblioteca de la Xarxa, accedeix al formulari.