Preguntes freqüents

SERVEIS

Pots fer-te el carnet de forma gratuïta a qualsevol biblioteca presentant el DNI/NIE, passaport, permís de residència o carnet de conduir.

També tens l’opció d’omplir el formulari d’alta per accedir al serveis virtuals i recollir el teu carnet físic a qualsevol biblioteca durant els tres mesos següents.

Cal que actualitzis el teu PIN si no ho has fet mai. Dins l’Espai personal clica sobre Generar nou PIN on hauràs d’introduir el teu número de carnet de biblioteca o DNI / NIE i rebràs un correu per restablir el PIN.

Pots fer les renovacions a través de l’Espai personal del catàleg Aladí o a l’APP BibliotequesXBM. És possible renovar cada document fins a tres vegades sempre que no hi hagi alguna reserva.

Pots sol·licitar qualsevol document de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a través del servei de préstec interbibliotecari. Aquest servei permet demanar documents d’altres biblioteques i rebre’ls gratuïtament a la teva biblioteca més propera en 10 dies.

A través del catàleg Atena tu mateix pots fer la sol·licitud de qualsevol llibre de les biblioteques públiques de Catalunya, validant-te amb el teu número de carnet de biblioteca i PIN: Com cercar i obtenir un document al catàleg Atena.

Els documents prestats es poden retornar a qualsevol biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a través del servei de préstec interbibliotecari. Aquest servei permet sol·licitar i retornar documents d’altres biblioteques.

A més de connectar-te a Internet a través dels ordinadors, les tauletes tàctils i la xarxa wifi de la biblioteca també disposes d’un servei d’impressió i escaneig de documents.

Pots reservar qualsevol document a través de l’Espai personal del catàleg Aladí o a l’APP BibliotequesXBM i t’avisarem quan estigui disponible per venir a buscar-lo.

El sistema informàtic penalitza amb 1 punt per document i dia de retard. Cada 50 punts el teu carnet queda bloquejat durant 15 dies sense poder utilitzar el servei de préstec.

Segons la Normativa reguladora del carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona l’usuari ha de fer-se responsable de la pèrdua adquirint un altre exemplar. Posa’t en contacte amb la biblioteca per resoldre el teu cas.

Pots demanar un duplicat a qualsevol biblioteca presentant el DNI/NIE, passaport, permís de residència o carnet de conduir. El preu de cada carnet duplicat és d’1 €.

Si ets una entitat, associació o institució pots disposar d’un carnet col·lectiu per tal d’accedir als serveis bibliotecaris.

Amb el carnet tens accés a avantatges i descomptes en diferents àmbits com, per exemple, un descompte del 10 % al Teatre Auditori de Granollers.

Disposes de bústies de retorn obertes les 24 h situades a l’exterior de les dues biblioteques.

Pots consultar el teu historial de préstec través de l’Espai personal. Recorda que l’has d’haver activar prèviament per començar a veure’l.

COL·LECCIÓ

Biblioteques de Granollers només accepta documents en bon estat que puguin ser d’interès pel seu valor patrimonial, la seva vinculació a la col·lecció local o com a complement de les línies d’especialització del fons.

Si vols oferir un donatiu envia’ns una petició a través d’aquest formulari i et donarem resposta el més aviat possible.

Pots veure el nostre fons a través del catàleg Aladí. L’Aladí permet cercar per paraula clau, títol o autor i fer la reserva de qualsevol document a través del teu Espai personal.

Pots accedir a la plataforma de préstec de continguts digitals eBiblioCat, visualitzar documentals musicals a través d’In-edit TV, escoltar música en línia amb NAXOS Music Library o controlar la informació del teu carnet de biblioteca a través de l’APP BibliotequesXBM.

Pots proposar la compra de qualsevol llibre, CD, DVD o revista que no es trobi a les biblioteques a través d’aquest formulari i valorarem la seva adquisició. 

Pots accedir a llibres electrònics, així com audiollibres, revistes o pel·lícules a través de la plataforma de préstec de continguts digitals eBiblioCat.

PROJECTES/ ACTIVITATS

Si ets una entitat local i vols proposar un projecte o col·laboració amb Biblioteques de Granollers accedeix al formulari

Per rebre informació de les nostres activitats activa l’opció de rebre informació dins la casella per Modificar la informació personal al teu Espai personal.

Pots inscriure’t a través del web o contactant amb la biblioteca. Les inscripcions s’obren 15 dies abans de l’activitat o durant el mes anterior. Als clubs de lectura, la inscripció és anual.

Biblioteques de Granollers té una programació que s’adreça a les famílies, pensada pera les diferents franges d’edat i nivells d’aprenentatge on poden participar pares i mares amb els seus infants.

ALTRES

L’espai familiar s’orienta a famílies amb infants menors de 12 anys. Els infants menors de 9 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta o d’un menor més gran de 14 anys.

Sí, a més la biblioteca Roca Umbert disposa d’una sala específica per a la realització de treballs en grup.

Pots fer arribar els suggeriments a través de l’apartat Queixes i suggeriments de la seu electrònica de l’Ajuntament de Granollers.