Projectes

Bibliolab

BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dona suport a projectes i activitats que fomenten la creativitat, la innovació, l’aprenentatge i l’experimentació per generar coneixement nou i obert a la ciutadania.

Des de Biblioteques de Granollers hem desenvolupat diversos projectes BiblioLab amb entitats locals: L’art de la quotidianitat La cuina: De la llavor al plat, La nova mobilitat des de les Biblioteques i Postdata Lab.

LABORATORI DE LLETRES I IMATGES

Experimentació i descoberta al voltant dels àlbums il·lustrats i altres recursos de qualitat literària i artística. El Laboratori de lletres i imatges és una proposta familiar per apropar la lectura a través de la conversa, el joc, l’experimentació i la relació amb altres llenguatges.

Els laboratoris de lectura neixen a la Biblioteca Roca Umbert i des de l’any 2012 organitza de forma bianual, les Jornades de Laboratoris dirigides a professionals de la lectura i la infància.

El projecte té continuïtat amb un format per a famílies amb infants més grans sota el nom de Laboratori de llibre d’artista.

TERRITORI

A Biblioteques de Granollers ens hem compromès amb el territori i els valors que li donen identitat.  Difonem el coneixement del patrimoni natural i cultural i promovem el producte local.  La nostra estratègia es basa en les aliances i el treball cooperatiu amb els agents referents de l’entorn.

De l’hort a la Biblioteca, Biblioteques amb DO, Punts d’Informació turística són els projectes que actualment vertebren les principals iniciatives de promoció del territori.

FICCIÓ DIGITAL

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona (XBM) en col·laboració amb el CCCB impulsen el projecte Laboratori de ficció digital amb l’objectiu de crear propostes de dinamització de la cultura del videojoc. Des de biblioteques de Granollers hem programat diverses sessions de Clubs de (vídeo) joc amb l’objectiu de donar a conèixer, gaudir i experimentar la ficció digital a les biblioteques.

PREGUNTES FREQÜENTS

Recull de respostes a les preguntes que habitualment sorgeixen al nostre públic.

VOLS PROPOSAR UN PROJECTE?

Si ets una entitat local i vols proposar un projecte o col·laborar amb les Biblioteques de Granollers accedeix al formulari.