Les nostres recomanacions

El Enebro imatge

El Enebro

Tamarit, Núria

Barcelona : Ediciones La Cúpula S.L., mayo de 2021

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

El Enebro

Tamarit, Núria

Núria Tamarit (Vila-real, País Valencià, 1993) és una il·lustradora i autora de còmics, formada a la Universitat Politècnica de Valencia. Entre les diverses obres publicades en destaquem Dues monedes, guanyadora del I premi Valencià de Novel·la Gràfica, i Giganta, amb guió de Jean-Christophe Deveney.

A El Enebro, adapta un conte popular dels germans Grimm, on Anja desitja fervorosament tenir un fill “tan blanc com la neu i tan vermell com la sang”. Al poc temps de complir-se el seu desig, mor de tan gran que és la seva alegria. Una madrastra, Gabrielle, apareixerà per donar una altra filla a Jacob, el pare del nen i influïda pel diable i desitjant passar tota l’herència a la seva filla, matarà al nen, inculparà a la filla i donarà el cos cuinat al pare. Apareixen temes com la culpa, els remordiments, la venjança, el triomf del bé sobre el mal, el simbolisme del ginebre com a arbre protector i altres elements tan cristians com pagans. 

Núria Tamarit adapta gairebé literalment el conte dels germans Grimm, amb frases extretes del text original i amb un ritme on s’expressa l’oralitat de la narració. El dibuix, enganyosament senzill i d’una preciosa paleta de colors, està al servei directe de la història, amb alguna modificació dels diferents fets que apareixen al conte dels Grimm, i on ressona el cant de l’ocell, esperit de Wilhem, el nen assassinat: “Mi madre me mató, mi padre me comió, y mi hermana Marleenken mis huesitos recogió, en un pañito de seda los guardó y bajo el enebro los dejó.”  

Més informació:

  • icona enllaç
  • icona enllaç