Les nostres recomanacions

Sabor a insecto imatge

Sabor a insecto

Marais, Frédéric

Barcelona : Océano Travesía, 2019

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Sabor a insecto

Marais, Frédéric

Quina serà la nostra dieta l’any 2050? La superpoblació en augment del planeta està fent que els científics busquin fonts de proteïna alternatives a les actuals. Fonts que permetin una alimentació més sostenible. I els insectes són una d’aquestes fonts que poden ajudar a fer front a l’escassetat d’aliments.

A Occident, i concretament a Europa, fins ara, els insectes no es consideraven comestibles. Fa poc es va autoritzar la comercialització de grills domèstics com a aliment, així com l’escarabat de la farina. Tot i això costarà introduir-los en els nostres àpats diaris. Menjaries una broqueta de grill a la planxa amb sal?

Ara bé, a altres parts del món com Sud-Amèrica, Àfrica o Àsia fa temps que en mengen i formen part de la seva dieta. Poden arribar a ser una delicatessen. Per exemple, sabies que els grills són els insectes preferits dels nens de Laos? O bé que a Mèxic els millors restaurants ofereixen ous de formiga negra? Nyam!

Els diumenges, a l’hora de l’aperitiu probablement menjaràs olives o escopinyes i patates braves, a la Xina, però, els centpeus són l’aperitiu nacional.

Frédéric Marais en aquest llibre, Sabor a insecto, fa un recull de diferents insectes considerats menjars exquisits a diferents racons del món. T’atreveixes a tastar-ne algun? 

Més informació:

  • icona enllaç