Les nostres recomanacions

Un estiu de luxe imatge

Un estiu de luxe

Kaurin, Marianne

Il·lustrador: Lorena Rivega

Lleida: Pagès editors, 2022

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Un estiu de luxe

Kaurin, Marianne

L’Ina no acaba d’encaixar a la classe i per això compta amb il·lusió els minuts que la separen de les vacances d’estiu. D’aquí a unes hores dirà adéu a primària i marxarà amb el desig que l’any vinent, a l’institut, les coses siguin diferents.

De cop, però, la maleïda Mathilde aixeca la mà i fa una proposta a la professora: “I si tothom explica on anirà de vacances?” El món de l’Ina s’enfonsa. Tota la classe sembla tenir davant dels seus nassos el millor estiu de la seva vida: hotels de luxe, rutes fantàstiques, sorpreses…  Tothom menys ella. A l’Ina l’esperen cinquanta-quatre setmanes tancada al seu pis minúscul de la merda de cooperativa d’habitatge Titten. 

Però per sort la vida té la capacitat de sorprendre’ns i aquest estiu l’Ina descobrirà que les millors vacances et poden estar esperant a qualsevol lloc. Fins i tot al Sud, un sud hipotètic i imaginat que a poc a poc agafa forma i s’omple de persones tan interessants com en Vilmer.  

Aquesta és la tercera novel·la de Marianne Kaurin (Tønsberg, Noruega, 1974), seleccionada per a la llista dels White Ravens 2019 i guanyadora del prestigiós Premi Deutscher Jugendliteraturpreis 2021. És la primera vegada que la llegim en català i esperem que no sigui la darrera. La seva veu literària és fresca i propera, i té aquella pàtina de tristesa de les històries narrades per protagonistes que encara no s’estimen gaire. Té molta part de realisme social, pobresa i desigualtat, però també té una bonica història d’amor i de superació. 

Agradarà a aquells que busquen relats realistes sense grans estridències, amb personatges poc populars a qui la vida no ha donat les millors cartes. Ideal per a nois i noies de sisè o primer d’ESO. 

Més informació:

  • icona enllaç